Massively-blogissa oli artikkeli pelijournalismista. Julkaisijoiden PR-puolella on nykyään aika reippaasti valtaa kontrolloida nykyistä uutisoinnin tasoa/suuntaa/määrä ja alaa vaivaa peliblogien haluttomuus muuntautua pelkästä blogista asiallisiksi uutissivustoksi.

Uutissivustoista tulee mieleen lähes aika yksisuuntainen kommunikointi pelkkien uutisten muodossa ja blogeihin liitetään mielikuva kaksisuuntaisesta kommunikoinnista kommenttien ansiosta. Juttujen keräämät kommentit ovat sivustolle “ilmaista” sisältöä, jolla sivustolle saadaan lisää kävijöitä ja kommentoijia. Kommentoijakeskeisyys aiheuttaa uutisointi ja sisällöntuotanto keskittyy entistä enemmän keskustelua ja väittelyä herättävien artikkelien luontiin.

Pikkuhiljaa pelimedia alkaa liukua iltapäivälehtien tasolle, kun nopealla ja helpolla lehdistötiedotepoiminnoista kasatulla uutisoinnilla sekä väittelyä kalastelevilla artikkeleilla kilpaillaan toisten pelisivustojen kanssa kävijöistä. Massivelyn artikkelin lopussa on läjä ehdotuksia joilla tilannetta voitaisiin korjata, mutta saapa nähdä miten käy.