Vuosi tai pari sitten joku sanoi, että Facebookin tykkäykset on kommunikoinnin einesruokaa. En löydä lausahduksen alkuperää enää, mutta se jäi mietityttämään. Asiayhteys oli muistaaksen aika negatiivinen, mutta nopeampi ja helpompi kommunikointi ei olisi huono asia. Tätä on yritetty aiemminkin erilaisilla enemmän tai vähemmän onnistuneilla kokeiluilla kuten Vine ja Yo.

Tästä päädyin miettimään toimiiko samanlainen keventäminen myös blogin sisällön kanssa? Voisiko pelkästään puhelimen muutaman sensorin datasta koota kiinnostavaa tai hyödyllistä sisältöä?

Kokeillakseni tätä tein sijantini jakamiseen blogin IFTTT:n Do Button -puhelinsovelluksella ja Tumblr:in avulla. Voin julkaista blogiin puhelimelta yhdellä napin painalluksella nykyisen sijaintini ja IFTTT:n järjestelmien siitä luoman Google Maps -karttakuvan.

Julkaisen blogiin kesäloman aikana tehtävän reissun varrelta sijainteja, jotka toivottavasti muodostavat jonkinlaista tarinaa reissun tapahtumista. Blogi löytyy osoitteesta https://kavintaalla.tumblr.com/