Evernoten Android-jakovalikkomuutos

Jonkin aikaa sitten Evernote vaihtoi nimensä Androidin jako-valikossa “Lisää Evernoteen”. Syynä on ilmeisesti ollut yrityksen ajatus nostaa sitä aakkosjärjestyksessä olevassa listassa lisäämällä e-kirjaimella alkavan valikkotekstin eteen a-kirjaimella alkava. Eli englanniksi teksi on nyt muodossa “Add to Evernote”.

Englanniksi tämä toimii kivasti ja Evernote nousee valikossa, mutta muille kielille käännettynä ensimmäinen sana saattaa olla mitä vaan. Suomeksi käännettynä teksti alkaa nyt l-kirjaimella ja puotaa listassa jonkin verran. Itsellä on ohjelmia sen verran, että joudun nykyään rullaamaan pari kertaa että pääsen klikkaamaan Evernotea.

Olen puhelimella Evernoten suurkuluttaja ja lisään muun muassa kiinnostavia twiittejä kokonaisena, jotta saan kiinnostaviin linkkeihin myös kontekstia mukaan.

Bisnes-mielessä tekstin vaihtaminen on ihan ymmärrettävä valinta. Oletettavasti osa Evernoten mobiilivärkkiinsä asentaneista ei välttämättä muista käyttää sitä jakovalikon kautta ja tällä heitä muistutetaan käyttämään ohjelmaa ja ehkä jossain välissä siirtymään maksaviksi asiakkaiksi.

Evernote on suomeksi ja varmaan myös muille kielille lokalisoitu kohtuullisen hyvin, mutta käännöksen aiheuttamaa “haittaa” ei ole jostain syystä jaksettu/muistettu ottaa huomioon muutosta tehtäessä. Maksaviin asiakkaisiin tällä ei välttämättä ole suoraan mitattavissa olevaa vaikutusta, mutta olisi kiinnostavaa saada tästä lisää tietoa joskus tulevaisuudessa.

Flickr:n hieno web-karttakäyttöliittymä

Selasin pitkästä aikaa Flickr:istä kuvia ja huomasin heidän toteuttaneen erittäin siistin ja pienessä tilassa toimivan karttanäkymä kuvan paikkatiedon näyttämiseen.

Kartta vaihtaa zoomitasoa muutaman tason verran viemällä hiiri kartan päälle ja kartan klikkaaminen vie hakuun, joka näyttää sijannin lähellä otetut muut kuvat. Yksi parannusidea olisi mennä eri zoomitasoilla klikkaamalla eri laajudelta kuvia etsiviin hakuihin.

Alla on animaatio kartan toiminnasta.

Animatio kartan toiminnasta

rtechcrunch.com: Meganetwork

http://techcrunch.com/2014/01/03/meganetwork/

Kyberpunk-kirjallisuuden megakorporaatiot eivät syökkään yhteiskuntaa, koska ne eivät ole enää cool. Startuppien väliset väliaikaiset liitot ja verkostot ovat nykypäivää.

randsinrepose.com: The Builder’s High

http://randsinrepose.com/archives/the-builders-high/

Kiinnostavaa pohdintaa ajankäytöstä ja uusien asioiden luomisesta.

Kolvausharjoittelua Vaasa Hacklabilla

Kirjoittelin vähän Vaasa Hacklabin blogiin kolvaamisen harjoittelusta. http://vaasa.hacklab.fi/2013/10/09/kolvausharjoittelua/

Podcast dump

Kuuntelen viikossa iso määrän podcasteja ja ajattelin muiden hyötyvän itseä kiinnostavien aihepiirien podcastsuosituksista. Kasasin pääosan aktiivisesti kuuntelemistani podcasteista listaan lyhyen kuvauksen kanssa.

Podcastien lataamiseen ja kuunteluun Android-puhelimella käytän Doggcatcher-nimistä ohjelmaa, jonka olen säätänyt tarkistamaan podcastit parin tunnin välein.

Alla mainittujen podcastien lisäksi käytössä HuffDuffer-nettipalvelu, jonka bookmarkletilla voi laittaa sivuilta yksittäisiä MP3-tiedostoja omaan feediin. Tämän avulla voin testata uusia podcasteja muutamalla jaksolla ilman että tarvitsee laittaa feediä puhelimen podcast-soittimeen.

Pelit

Giant Bombcast: Giantbombin toimitus käsittelee viikottaisessa podcastissa pelialaan liittyviä aiheita ja pelattuja pelejä. …ja vähän kaikkea muutakin…

Pelaajacast: Pelaaja-lehden toimituksen peliuutisia ja -aiheita käsittelevä podcast.

Idle Thumbs: Muutaman pelinkehittäjän podcast peleistä ja pelien tekemisestä. Keskustelijoina Chris Remo, Jake Rodkin, Sean Vanaman ja Nick Breckon. Sivusto osoitteessa http://www.idlethumbs.net/idlethumbs/.

Core Elements: Wes Wilsonin ja Spencer Williamsin vetämiä vierailevien pelinkehittäjien haastatteluja. Sivusto osoitteessa http://coreelementspodcast.blogspot.fi/.

Giant Bomb’s Interview Dumptruck: GiantBombin artikkelien pohjana olevia haastatteluja sekä pienempiä/oudompia juttuja.

Teknologia

PuhujainKulma: Viikottainen paneelikeskustelu teknologiasta ja siihen liittyvistä uutisaiheista. Vetäjinä Pasi Örn, Henrik Anttonen, Erkka Piiranen ja mystinen Juha. Sivusto osoitteessa http://www.puhujainkulma.com/.

HessunKahvila: Hessu Järvisen epäsäännöllinen podcast teknologiasta ja urheilusta. Sivusto osoitteessa http://podcast.hessujarvinen.com/.

LinuCast: Harvaan julkaistavaa juttua Linuxista. Vetäjänä Henrik Anttonen ja yleensä myös ninnnu. Sivusto osoitteessa http://podcastit.tv/fi/linucast.

Ohjelmointi

/dev/hell: Ohjelmoinnista keskustelua viikottaisen aiheen mukaan. Vetäjinä Chris Hartjes ja Ed Finkler, joiden lisäksi mukana välillä myös vierailevia ohjelmoijia. Sivusto osoitteessa http://devhell.info/.

In Beta: Open sourcea, web-/mobiiliohjelmia, teknologiakeskustelua. Vetäjinä Gina Trapani ja Kevin Purdy. Sivusto osoitteessa http://5by5.tv/inbeta.

Web Performance Podcast: Dan DeFelippi ja Steve Corona keskustelevat web-sovellusten selainpään ja palvelinpään suorituskyvystä. Sivusto osoitteessa http://webperformancepodcast.com/.

HNpod: Harvoin julkaistava podcast Hacker Newsin uutisista. Vetäjänä Michael Mahemoff. Sivusto osoitteessa http://hnpod.com/.

naveen: a personal API

naveen:

a personal API i started at first by writing my workouts down, and then trying out all types of digital trackers. one favorite tool that came out of this period was the withings scale: it allowed me to periodically keep track of trends in my weight and body composition and allowed me to think about big trends in my life that affected performance.

Kiinnostavaa asiaa oman elämän seuraamisesta. Kirjoittaja on rakentanut oman APIn tietojen käsittelyyn eri palveluista ja laitteista.

fartscroll.js by theonion

http://theonion.github.io/fartscroll.js/

The Onion siirtymässä onnistuneesti myös ohjelmistokehityksen pariin.

phpstack - A TCP/IP Stack and Webserver in PHP

http://dunkels.com/adam/phpstack/

Internet crazy glue iskee taas. :D

Three Panel Soul » Archive » on Infinite Loops

http://threepanelsoul.com/2013/04/15/on-infinite-loops/

Ohjelmointi on palkitsevaa ja kiinnostavaa. :)